Ar jums daugiau nei 20metų?

Naršydami tinklapyje, sutinkate su mūsų taisyklėmis ir sąlygomis
Norėdami apsipirkti mūsų elektroninėje parduotuvėje, turite būti vyresni nei 20 metų amžiaus.

Parduotuvė

Castello di Albola Chianti Classico Magnum (1.5 L) DOCG 2016

Castello di Albola Chianti Classico Magnum (1.5 L) DOCG 2016

43,00

Castello di Albola Chianti Classico – Toskano klasika.

Mes pasirinkome šį vyną dėl jo kainos/kokybės santykio.

Tai tiesiog geras vynas, kuris labai kokybiškai bręsta.

Liko 1

Aprašymas

Castello di Albola Chianti Classico DOCG – tai Zonin šeimos deimantas. O čia dar Magnum!

Zonin šeima yra viena galingiausių ir įtakingiausių šeimų Italijos vyno pramonėje, valdanti ir gaminanti vynus 7 skirtinguose Italijos regionuose. Kai kuriuose iš jų valdo ir po dvi ar tris vynines. Taip pat šeimai gamina vyną Čilėje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, Virdžinijoje.

Kodėl tiek daug vyninių (kad ir toje pačioje Italijoje)? Nes šeima tiki, jog kiekviena vietovė ir joje augančios vynuogės atspindinti kitokias tradicijas, kitokį charakterį. Todėl ir visi gaminami vynai yra labai skirtingo kūno ir kitokios tekstūros. Kad ir pati Toskana. Ir ji ne tik nevienoda, o netgi labai įvairialypė. Kalvos, miškai ir slėniai. Čia vynuogynas, čia alyvuogių giraitė, o šia miškas ir besiganantys stambūs miško gyvūnai.

Castello di Albola Chianti Classico DOCG 2018 – tai 100 procentų Sangiovese vynuogių. Chianti Classico leidžiama maišyti ir daugiau raudonųjų vynuogių, tačiau vyndarys nusprendė palikti šį vyną su tikru itališku charakteriu ir populiariausia itališka vynuoge. Šios vynuogės auga vynuogynuose, kurie išsidėstę nuo 350 iki 650 metrų aukščio virš jūros lygio.

Pats vynas buvo gaminamas tik iš rankomis skintų vynuogių. Brandinant vyną 12 mėnesių didelėse Slavonijos ąžuolo statinėse buvo išsaugotas vaisiškas charakteris ir saldžių, sunokusių vyšnių natos. Tiek aromate, tiek skonyje vyne dominuoja raudonos, sunokusios uogos, juntami švelnūs prieskonių aromatai. Vynas gausus švelnių taninų ir gaivios rūgšties. Puikus maisto palydovas.

 

Patiekimas:

Jeigu tik yra galimybę – tikrai siūlome dekantuoti šį vyną. Arba atsidaryti bent pusvalandį prieš pradedant vakarienę (ar pietus). Vynas gali būti laikomas ir brandinamas dar 3-5 metus.

Rekomenduojame pateikti 15-18 laipsnių temperatūroje. Nors ir yra labai universalus, geriausiai šis vynas dera su Italijos virtuvės patiekalais. Mėginkite jį kartu su įvairiais makaronais, pica, patiekalais su pomidorais, veršienos kepsniais, ar kietuoju sūriu.

 

Kas dar?

Daugiau informacijos apie patį vyndarį rasite paspaudę šią nuorodą.

Jeigu ieškote alternatyvos – rekomenduojame šį vyną.

Papildoma informacija

Šalis

Regionas

Vynuogės

,

Ekologiškumas

Maisto derinimas

Aviena, Jautiena, Makaronai, Pica

Stilius

Gaivus, vaisiškas

Talpa

Wine & Spirits Follow us on instagram

Made with love by Qode Interactive